Vaikeavammaisten kuntoutus

Olemme KELA:n vaikeavammaisten avokuntoutuksen palveluntuottaja. Voit saada Kelan vaikeavammaisten kuntoutuksen yksilöfysioterapian meiltä. Kaikilla kolmella toimipisteellä työskentelevät neurologiseen kuntoutukseen erikoistuneet ammattitaitoiset fysioterapeutit. Yrityksessämme työskentelee myös OMT-fysioterapeutti. Lisäksi teemme moniammatillista yhteistyötä muiden terveydenhuollon ammattilaisten välillä. Lisäksi moniammatillinen yhteistyö toimintaterapian kanssa on osa jokapäiväistä työtämme ja toimintatapaamme.

Toimipisteillämme voit harjoitella HUR-Easy-Access -kuntosalilaitteilla myös suoraan pyörätuolista. Kaikkiin salilaitteisiimme on helppo päästä ja muuntelumahdollisuuksia on runsaasti. Lauritsalassa ja Sammonlahdessa on kattonostin, jotta voit päästä myös plintille omien jostoliinojesi avulla ja painokevennetyn kävelyn harjoittelumahdollisuus. Näillä toimipisteillä on myös Motomed-harjoituslaite ja nojapuut kävelyharjoitteisiin.

Vuosille 2015T- 2018 toteutamme lisäksi ryhmäfysioterapiaa ja monimuototerapiaryhmän (aikuisten ryhmät, lasten ja nuorten ryhmät) vaikeavammaisten avokuntoutuksen osana, esim. vaihtoehtona laitoskuntoutusjaksolle. Ryhmäterapiat toteutuvat Sammonlahden toimipisteellämme, jossa käytettävissämme on iso liikuntasali, kuntosali, terapiahuoneet fysio- ja toimintaterapiassa sekä harjoituskeittiöt sekä yli 30m pitkä käytävä kävelyharjoitteisiin ja painokevennetyn kävelyn harjoittelumahdollisuus.

Kelan vaikeavaimmaisten kuntoutuksena

  • Yksilöfysioterapia, toimipiste- tai kotikäynteinä
  • Allasterapia
  • Lymfaterapia
  • Ryhmäfysioterapia Sammonlahden toimipisteellä ( aikuisten ryhmä sekä  lasten ja nuorten ryhmä )
  • Monimuototerapiaryhmä aikuiset ( toiminta- ja fysioterapeutti vetäjinä) Sammonlahden toimipiste
  • Monimuototerapiaryhmä lapset ja nuoret,  Sammonlahti

Ryhmäfysioterapiakerran kesto on 90 min ja ryhmä toteutuu 20 kertaa kuntoutusjaksosi aikana. Ryhmäkoko on 3-5 tai 4-8 henkilöä ryhmästä riippuen. Kuntoutukseen hakeudutaan Kelan kuntoutushakemuksen kautta ja kuntoutuspäätöksellä. Edellytyksenä on että saat korotettua hoitotukea tai vammaistukea sairautesi tai vammasi vuoksi. Ryhmämuotoinen fysioterapia on vaihtoehto laitoskuntoutusjaksolle ja toteutuu lähellä asuinpaikkaasi. Jokaisen ryhmäläisen tavoitteet muotoillaan yksilöllisesti ryhmän alussa.

Tarvitset hoitavalta lääkäriltäsi suosituksen ryhmäfysioterapiaan kuntoutussuunnitelmaa tehdessäsi tai voit pyytää tarkistusta voimassaolevaan kuntoutussuunnitelmaan. Ryhmään voit liittyä mukaan heti kuntoutuspäätöksen saatuasi.

Monimuotoryhmäterapiakerta kestää 90 min ja siinä ohjaajina toimivat yhtäaikaisesti fysio- ja toimintaterapeutti. Mukaan mahtuu ja ryhmää voidaan täydentää. Olemme ainoa palveluntuottaja Etelä-Karjalassa tässä ryhmämuodossa. Monimuototerapiaryhmä sopii sinulle erityisen hyvin silloin, kun sinulla on jokin liikkumiseen, käden motoriikkaan, hahmottamiseen tai neuropsykologiseen toimintaan vaikuttava sairaus tai vamma. (esim. aivohalvauksen jälkitila, MS-tauti, Parkinson, lihassairaus, selkäydinvamma tai päähän kohdistunut vamma jne.) Moniammatillisella yhteistyöllä etenemme ryhmässä yksilöllisesti asetettuja tavoitteita kohti. Toimintaterapian toteuttajina ryhmässämme ovat Suomen MS-liiton toimintaterapeutit.

Monimuototerapiaan hakeutuminen tapahtuu kuntoutushakemuksella samalla tavalla kuin fysioterapiaryhmäänkin (katso yllä oleva teksti). Muita painotettavia asioita ryhmissämme tulevat olemaan metabolisen oireyhtymän hoito ja ennaltaehkäisy (kolesterolitason alentuminen, painonhallinta, sokeritasapainon hallinta, diabeteksen hoito ja ennaltaehkäisy) sekä vertaistuki, tiedon ja kokemusten vaihto, ohjaus ja neuvonta.

Lisätietoja: Satu Nousiainen p. 044-2232378

www.kela.fi (Kuntoutuspalvelut, vaikeavammaisten kuntoutus, avoterapiat Lappeenrannassa)

www.neuroliitto.fi Neuroliitto, Palvelutalo Satakieli (toimintaterapia Monimuototerapiaryhmässä)

vammaiskuntoutus

Suosittele meitä

  • Suomen fysioterapiayhdistys
  • Fysi ry
  • Respecta Active