Lastenfysioterapia, Muut fysioterapiapalvelut,  Akupunktio, Respecta Mabs ja Juzo tukisukat

Lasten ja nuorten yksilöfysioterapia

Lasten ja nuorten neurologinen tai esimerkiksi tapaturmien jälkeinen fysioterapia on useimmiten lääkärin lähetteeseen perustuvaa lääkinnällistä kuntoutusta. Fysioterapeuttiseen arviointiin tai ohjaukseen ja kuntoutukseen voi kuitenkin hakeutua omatoimisestikin. Fysioterapia on mahdollista toteuttaa toimipisteellämme sekä koti-, koulu- tai päiväkotikäynteinä. Kauttamme on mahdollista saada myös allasterapiaa.

Lasten ja nuorten fysioterapiassa lähdetään liikkeelle lapsen ehdoilla. Mieluisan tekemisen, harrastusten ja leikin kautta lähdetään tukemaan lapsen normaalia kasvua kokonaisvaltaisesti toimintakyvyn lisäämiseksi. Meillä Fysios Lappeenrannan terapeutit tuntevat lapsen normaalin psykomotorisen kehityksen sekä eri ikäkausien ja sairauksien aiheuttamat muutokset kehityksessä. Lasten ja nuorten vanhempien ja muiden lähihenkilöiden kanssa tehtävä yhteistyö, ohjaus ja neuvonta ovat tärkeä osa tavoitteellista fysioterapiaa.

Ryhmäfysioterapia lapsille ja nuorille

Ryhmäfysioterapiaa voidaan toteuttaa yli 4-vuotiaille kuntoutujille. Lasten ja nuorten (4-17-vuotiaiden) ryhmä voidaan toteuttaa yhden fysioterapeutin ohjaamana, jos ryhmässä on 2-4 lasta/nuorta. Kahden terapeutin ohjaamissa ryhmissä on 4-6 lasta/nuorta. Ryhmän muodostamisessa ja sen kokoa määritettäessä otetaan huomioon eri ikäkausien mukaiset (esim. alakouluikäiset, yläkouluikäiset, aikuistumisvaihe) ja toimintakykyyn liittyvät erityistarpeet ja vaatimukset.

Monimuotoryhmäterapia lapsille ja nuorille

Monimuotorymäterapiaa toteuttavat fysio- ja toiminterapeutti yhdessä. Monimuotoryhmäterapiaa voidaan toteuttaa 4-17 –vuotiaille, ryhmäkoko on 4-6 lasta tai nuorta.  Ryhmän muodostamisessa ja sen kokoa määritettäessä otetaan huomioon eri ikäkausien mukaiset ja toimintakykyyn liittyvät erityistarpeet ja vaatimukset.

Akupunktiolla apua kipuun

Akupunktuuri on vanha kiinalainen hoitomenetelmä, jossa neuloin pistetään tarkoin määriteltyjä pisteitä kehossa. Kiinalaisen perinteen mukaan akupunktuuripisteet määräytyvät mm. meridiaanien eli energiavirtojen mukaan. Muutokset energiavirroissa aiheuttavat sairauksia ja oireita, joita neuloin hoitamalla pyritään saamaan tasapainoon. Oirealue ja hoitoalue voivat näin olla hyvinkin etäällä toisistaan.  Akupunktio lievittää kipuja keskushermostossa mm. nk. porttikontrollin kautta. Sitä käytetään fysioterapeuttisena menetelmänä erilaisten kiputilojen hoitoon. Hoidon kohteena ovat yleensä tuki- ja liikuntaelimistön kivut. Esim. Niskahartia-alueen kivut, nivelrikon aiheuttama kipu ja särky, selkävaivat, migreeni ja jännityspäänsärky tai ääreishermostoperäiset kivut eli neuropatiat

Akupunktuurihoito edellyttää, että potilas on asianmukaisesti tutkittu ja muulla tavoin hoidettavat sairaudet on poissuljettu.Veren hyytymiseen tai verenpaineeseen vaikuttavat lääkkeet (esim. Marevan) eivät ole suoranainen este akupunktuurille, mutta lääkitys tulee ottaa huomioon hoitoa suunnitellessa. Akupunktuuri voi saada hoidettavan ongelman lisäksi aikaan muita, ns. positiivisia oheisvaikutuksia, esimerkiksi unen laatu tai vatsan toiminta voi hoidon vaikutuksesta parantua. Joillakin potilailla kipuoire voi hoidon alussa hetkellisesti lisääntyä. Akupunktuurihoitoaikana käytetään pääsääntöisesti 60 minuutin hoitoaikaa riittävän hoitovaikutuksen saamiseksi.

Akupunktiohoitoja tekevät fysioterapeuttimme Kalle Laine, Marja Vuorinen ja Pia Alanko.

Respecta Juzo- ja Mabs tukisukat

Tukisukkien valintaan vaikuttavat ongelmakohdan laajuus, hoidettavan esim. alaraajaturvotuksen määrä.

Mabs-tukisukat tarjoavat kevyemmän kompression ja niitä on saatavilla suoraan toimipisteiltämme. Hinnat vaihtelevat alk.19 e- 26 e sukkien materiaalista ( Sport, Cotton, Design ) riippuen.

JUZO Tukisukkiin saat puristusluokat 1-4, kompression ja hoidettavan alueen tarpeesta riippuen. Juzo- tukisukat ovat yksilöllisiä ja niiden hankkimiseen liittyvät mittaukset tehdään erikseen sovitulla fysioterapia- ajalla. Tukisukkien hankinta alkaa ajanvarauksella ja mittauksella. Valmis tuote tulee postitse kotiin noin viikon sisällä tilauksesta.

Lähetä meille palautetta ja kysymyksiä

Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.

Suosittele meitä

  • Suomen fysioterapiayhdistys
  • Fysi ry
  • Respecta Active